jorkširski pudingići s tunjevinom

4 lip.

brzinski prijedlog za večeru, pogotovo ako vam ostane od ručka umaka s hrenom kojeg ste napravili, po mom sinu, za 30 osoba za pudingiće nam treba prema jamieu: 4 jaja ista zapreminska količina mlijeka i brašna – kod mene su 4 jaja bila točno 1 šalica, oko pola žličice soli jaja i mlijeko zajedno istucite pjenjačom da bude mjehurićasto i umiješajte brašno i sol, ja sam koristila integralno pšenično, vi po želji pećnicu zagrijte na 220°C, stavite u nju lim za muffine lagano nauljen da se zagrije, u vruće udubine ulijevajte smjesu i pecite oko deset minuta, vidjet ćete kad se ispeku, gledajte u pećnicu, zanimljivije je od tv programa nadjev sam napravila od dijela umaka i još mi je ostalo viška 😀 umak se sastojao od vrhnja, jogurta, hrena, soli, pa bi recimo za ovo punjenje, trebalo otrpilike: 3 žlice vrhnja 2 žlice jogurta malo naribanog ili hrena iz staklenke 1 limenka tuna fileta nasjeckani vlasac papar, sol po potrebi izdrobiti tunjevinu vilicom, dodati ostale sastojke i sve promiješati staviti si nadjev na vrući pudingić i smazati

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: