što je život bez cimeta?

23 velj.

mislim da sam već spomenula da obožavam cimet…u kolačima, u saftovima, u kavi, u žvakaćim gumama…

i ako naiđem na recept u kojem se spominje cimet, sa stopostotnom sigurnošću ću ga kad tad isprobati 😀

par puta sam već pekla ovaj kolač, a jučerašnji dan sa snijegom i osjećajem da ova dosadna zima nikad neće proći (halooooo, već dva mjeseca zime bez pauze, stvarno bi bilo dosta, gdje je globalno zatopljenje?) me doveo do toga da mi se nije dalo kuhati (opet, po ne znam koji put u zadnje vrijeme…jesam li uopće kuhala što ovaj tjedan? hm..), ali mi je došlo da ispečem kolač da mi popravi rapoloženje

Slika

da kolač nije jako jednostavan, ne bi mi se ni to dalo, vjerujte mi…ovo vrijeme me dovelo do toga da bih najradije cijele dane provodila u krevetu i za sve što trebam napraviti, trebam uložiti nevjerojatnu količinu samouvjeravanja da ipak ne mogu ne raditi baš ništa….a tek jutarnje prisiljavanje same sebe da odem na posao…bolje da ne načinjem tu temu

Slika

recept je sa stranice cooking light, malo sam ga modificirala, svaki put ga radim drugačije, ako nemam dovoljno sira ubacim malo jogurta ili vrhnja, nije baš recept gdje se slijepo treba držati gramaže da bi ispao dobro 😀

sastojci i priprema:

u zdjelu za miksanje staviti 120 g maslaca, 200 g krem sira, 1 i pol šalicu šećera (od 2,5 dl) – ja pomiješam bijeli i smeđi, žličicu ekstrakta vanilije ili vanilin šećer ako nemate ovo prvo – kad to izmiksate, dodajte 2 jaja, jedno po jedno pa ih dobro umiješajte

nakon toga dodajte 1 i pol šalicu brašna u koje ste umiješali 1 i pol žličicu praška za pecivo, malo soli koju sam jučer zaboravila staviti ali nema razlike 😀 i 1 žlicu cimeta

u pripremljenu smjesu naribajte 3 srednje jabuke, trebale bi se narezati na kockice ali to mi se već ne da, ribanje je brže, lagano umiješajte kuhačom

izlijte smjesu u pripemljeni kalup po želji, posipajte s jedno 4-5 žlica šećera u kojeg ste umiješali žličicu do žlicu cimeta, zavisi od vaše ljubavi prema cimetu i pecite na 180°C, prema originalnom receptu sat i 15 minuta, ali iz moje pećnice bih nakon toga izvadila komad ugljena, ja ga pečem oko 40-45 minuta, prekrijem pred kraj folijom da više ne dobiva boju

kolač je vlažan i sočan, bitno je samo da smjesa nije tekuća kad ubodete štapić da isprobate pečenost 😉

Slika

2 komentara Za “što je život bez cimeta?”

  1. Altea RijekaCro Bauer 23.02.2013 u 12:23 #

    … isto obozavam cimet, stalno ga jedem, jednostavnom narezem jabuke, malo smedjeg cukra sa cimetom i u mikro, ili jabuku u sokovnik sa bananom ili mrkvom ili ili i puno cimeta mixam

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: