mini pite s mascarponeom i jagodama

23 ožu.

nije me dugo bilo, dođe to tako, jednostavno ti se ne da natipkati par riječi…fali mi nekakvo direktno istresanje misli u tipkovnicu, uploadanje fotki mislima i slično

treba napraviti tih par klikova 😀

ovo je jedan bezreceptni recept…takvi recepti su obično vezani uz činjenicu da ako nešto iz hladnjaka ne potrošiš u dogledno vrijeme jer uskoro prolazi rok trajanja, postoji velika šansa da završi u smeću

jučer je trebalo potrošiti mascarpone, maslac i jagode

pa krenimo

ubacite u multipraktik 125 g brašna, 115 g hladnog na kockice isjeckanog maslaca i prstohvat soli, par pritisaka gumba i pretvorit će se u mrvice, dodajte 2-3 žlice vode (bolje prvo manje), još jedan do dva pritiska na gumb da se poveže i to je to (naravno da možete sve to ručno, ali meni se nije dalo)
prebacite nastali uradak na plastičnu foliju, formirajte nekakav disk i s tijestom u hladnjak

dok se tijesto hladi, napravite nadjev

ubacite u zdjelu 250 g mascarponea, ostatak slatkog vrhnja koji ste našli u hladnjaku, cca 0,5 dl, 2-3 žlice šećera u prahu, žličicu ekstrakta vanilije, žlicu ruma…za početak…dodajte još po ukusu ako treba
sve lijepo promiješajte i spremite u hladnjak

ako nije prošlo pola sata otkad ste tijesto stavili u hladnjak, napravite kratku pauzu u pripremi, zapalite cigaretu, popijte kavu, što god…

kad se tijesto dovoljno ohladilo/stisnulo, razvaljajte ga na pobrašnjenoj dasci i izrežite 12 krugova promjera cca 10 cm
krugove složite u kalupe za muffine, malo dno izbockajte vilicom i stavite natrag u hladnjak nek se opet prohladi dok se ne ugrije pećnica….sad se sjetite i upaliti pećnicu, na 200°C

kad se pećnica zagrije, ubacite lim s budućim piticama, smanjite temperaturu na 185°C i pecite ih oko 15 minuta, provjeravajte da vam ne izgore, valjda vidite nešto kroz vrata pećnice

kad su se pitice ispekle, odmah iz izvadite iz kalupa i stavite na rešetku da se ohlade

kad su se posve ohladile, možete krenuti s punjenjem

izvadite nadjev iz hladnjaka, operite jagode i krenite

ravnomjerno rasporedite nadjev da ga u svim piticama bude podjednako (otprilike 1 žlica nadjeva po piti)

jagode narežite kako vam dođe, svaka pita može izgledati drugačije, ne trebaju biti uniformirane

kad ih napunite, ne trebate čekati, možete odmah krenuti s degustacijom

2 komentara Za “mini pite s mascarponeom i jagodama”

  1. LovemeBear 23.03.2015 u 21:19 #

    Javim brzo kako je uspjelo jednom antitalentu za kuhanje 😉

    • leeloo 23.03.2015 u 21:29 #

      ako si antitalent, možeš kupiti i gotovo prhko tijesto 😀 ovo je dosta pipkavo jer je veliki udio masnoće, nemoj ga previše mijesiti, čisto malo da se poveže i da rukama samo sve staviš na jednu hrpu 🙂

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: