fine zdrave krafnoline

11 lip.

svi ste sigurno pogledali hrpu američkih filmova ili serija u kojima se policajci hrane krafnama, krasne, pržene, masne 😀 e pa ove su malo drugačije

bez glutena, bez ikakvih životinjskih sastojaka, pogodne za vegane, recept sam našla na food networku

sastojci:

1 šalica rižinog brašna
1 šalica sitno mljevenih badema
1 šalica smeđeg šećera
1/2 žličice soli
1 žličica praška za pecivo
naribana korica 2 limuna ili uzmite suhu limunovu koricu
2/3 šalice sojinog mlijeka
1/4 šalice neutralnog biljnog ulja
sok od 1/2 limuna
1 žličica ekstrakta vanilije

za glazuru

šalica šećera u prahu i limunov sok

priprema:

uključite pećnicu na 180°C
u većoj posudi promiješajte suhe sastojke
u drugoj posudi izmiješajte vlažne
prelijte vlažne u suhe, dobro promiješajte
ulijevajte u lagano nauljene kalupe za krafne
pecite oko 15 minuta

kad se krafnoline ohlade, umočite ih u glazuru koju ste pripremili miješajući šećer u prahu s par žlica limunovog soka, sok dodajte malo po malo da ne ispadne prerijetka, ostavite da se malo osuši i to je to 😉

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: